Trieu l'idioma en que voleu veure aquest bloc.

divendres, 26 d’agost del 2011

Últim test de la temporada.

El Barça Intersport juga avui divendres, a les 19 h, a Malgrat de Mar, l'últim partit de pretemporada davant el BM Osca. Darrer test, doncs, perquè Xavi Pascual comprovi l’estat de l’equip de cara al repte de la Supercopa Asobal del dia 4 de setembre.

Descans al cap de setmana
El Barça Intersport descansarà durant el proper cap de setmana. Els blaugranes retornaran dilluns a l’activitat. Durant la propera setmana seran vuit les sessions d’entrenament programades abans de jugar, el diumenge dia 4 de setembre a les 20.15 h i davant el BM Atlético de Madrid, la final de la Supercopa Asobal.
Aquest torneig Vila de Malgrat és ja un clàssic dels darrers anys en la preparació de la pretemporada del Barça d’handbol. La PB Enric Masip de Malgrat de Mar, responsable de l’organització del partit, ja fa 11 temporades que organitza aquest campionat amb la presència del FC Barcelona d’handbol.

Amb tots els efectius
Xavi Pascual ha convocat tots els jugadors sèniors. Per tant, seran 17 els homes que tindrà a disposició l’entrenador blaugrana a Malgrat de Mar. La novetat és la presència de Magnus Jernemyr, que no va viatjar a Doboj per unes molèsties al genoll.

El partit davant el BM Osca serà l’últim banc de proves abans d’iniciar l’exigent temporada que espera a l’equip blaugrana, en la qual disputarà fins a sis competicions: Supercopa Asobal, Lliga dels Pirineus, Lliga Asobal, Copa Asobal, Champions i Copa del Rei.

Nous a l'Asobal
El BM Osca, rival dels blaugranes, disputarà per primera vegada una edició de la Lliga Asobal. Els d’Osca són un club fundat l’any 1995 i la temporada passada van assolir l’ascens a l’Asobal.

Entre les seves files destaquen dos jugadors formats al FC Barcelona. L’extrem Joan Saubich, cedit pel FC Barcelona, ha retornat a Osca després d’una cessió que es va produir fa dues temporades.

L’altre jugador amb formació blaugrana és el central Álvaro Ruíz, incorporat a l'Osca després de la seva desvinculació de l’handbol blaugrana durant aquest estiu.

Final de la Supercopa d'Europa FC.Barcelona Porto.

Vídeo de l'any 2009 del Gol de Pedro a l'estadi Louis II a la Supercopa d'Europa el Gol Narrat per Joaquim Maria Puyal de LATD de Futbol a Catalunya Ràdio La Tranmissió d'en Puyal.

FC Barcelona i Porto cerquen aquesta nit (20.45 hores, TV3, TVE i R@dio Barça) una Supercopa d’Europa molt especial: és l’última que es juga a l’estadi Louis II de Mònaco. Piqué, Puyol i Afellay, lesionats, no jugaran.

L’Atlètic de Madrid coneixerà avui el seu successor. Serà el Barça de Josep Guardiola, campió d’Europa, o el Porto de Vítor Pereira, guanyador de la darrera Europa League, tots dos també recents campions de les respectives Supercopes estatals. El conjunt blaugrana, que ja va ser el darrer campió de les Supercopes d’Europa a doble partit (va tombar amb un global de 3-1 el Borussia Dortmund el 1997), vol ara convertir-se en l’últim equip que guanya a Mònaco. Cal recordar que l’edició de l’any vinent serà a Praga.

Interrogants en defensa
La cita arriba envoltada d’un munt d’incògnites. Guardiola haurà d’idear una defensa sense Puyol i Piqué, els seus centrals més purs, posicions que es repartiran Busquets, Mascherano, Fontàs i Abidal. Aquest canvi, alhora, condicionarà el migcamp i el lateral esquerre blaugrana, en un equip en el qual tampoc hi serà Ibrahim Afellay, l’altre lesionat, ni Pinto, sancionat. Oier Olazábal, doncs, serà el suplent de Valdés, com ja va passar a la final de Wembley.

Sense Falcão ni Pereira
Per la seva banda, Vítor Pereira, el relleu d’André Villas-Boãs a la banqueta del Porto, compta amb un equip que ha patit algunes modificacions durant aquest estiu. Les més importants, durant la darrera setmana, el fet que hagi estat traspassat el seu davanter referència, Radomel Falcão (que ha fitxat per l’Atlètic de Madrid), i amb la més que probable sortida de l’equip del migcampista Álvaro Pereira, que està en negociacions amb el Chelsea i fora de la llista de convocats. Un dels que sí que hi serà és Steven Defour, el fitxatge estrella dels portuguesos aquest estiu, procedent de l’Standard de Lieja.

La segona posició històrica, a l’abast
Tant Barça com Porto, campions de Lliga i d’Europa –en diferents competicions– la temporada passada, cercaran aquesta nit el seu segon títol del curs. Els blaugrana opten també a convertir-se en el segon conjunt amb més Supercopes d’Europa del continent. De fet, ara ja ocupen aquesta posició, compartida, però, amb el Liverpool anglès (tots dos tenen tres títols). L’AC Milan, amb cinc, és qui lidera aquesta classificació històrica.

2-0: El Barça, sota la batuta d'un genial Messi, guanya davant el Porto la Supercopa de Europa.

El Barça celebra la Supercopa de Europa / FOTO: Claudio Chaves - MD
El FC Barcelona ha guanyat la Supercopa d'Europa després de superar a l'Stade Louis II de Mònaco al Porto per 2-0 gràcies als gols de Leo Messi i Cesc Fàbregas.
Els de Pep Guardiola estan decidits a perdurar per sempre en la Història. Com l'equip que millor futbol ha exhibit, el que va destrossar tots els rècords haguts i per haver, i el que malgrat haver-ho guanyat tot, té una fam insaciable de tornar a guanyar-ho tot.
Al petit principat monegasc el Barça no ha realitzat un dels seus millors partits. Però una acció del número u del món ha permès fer el primer pas cap al súpertítulo. Un regat únic amb el cos que demà mateix ja intentaran imitar tots els nens del món. Després d'una fase irregular de partit, el recentment incorporat Cesc s'ha encarregat de tancar el seu tercer partit amb trofeu amb un gol que sentenciava la Supercopa d'Europa.

Inici asfixiant del Porto
El Barça, que ha sortit amb l'onze del Bernabéu amb els canvis de Pedro i Xavi per Alexis i Thiago, ha començat el partit molt pressionat pels atacants del Porto que tractaven d'asfixiar la sortida de pilota blaugrana. Una pèrdua de Keita ha provocat una falta molt perillosa que Hulk ha llançat per sobre del travesser mentre que en el minut 7 ha estat Valdés qui ha evitat el 0-1 després d'una rematada creuada de Moutinho.
La rèplica blaugrana no ha arribat fins a una vaselina de Pedro que ha sortit per sobre del travesser de Helton. Després d'una gran jugada de Hulk, el xut ha sortit fora massa creuat, han aparegut Iniesta i Messi per tranquil el partit. La possessió del Barça ha passat a ser a constant. Només li faltava inquietar la porteria rival.

Per luxe a Mònaco, el de Messi
I va aparèixer Leo. Després d'una dura entrada de Otamendi, el '10 'blaugrana s'ha inventat una jugada en què després de superar a tres rivals ha assistit de meravella per a un Villa que no ha arribat per poc. Xavi ha inquietat la porteria de Helton amb un gran dreta que el porter ha enviat a córner.
Però faltava el gol de Messi, que ha arribat poc després. Assistència involuntària de Guarín que recull l'argentí i després encarar Helton l'ha superat amb un dríbling antològic que li ha permès enviar la pilota al fons de la xarxa (1-0, min. 39). El Barça s'anava al descans amb el partit encarrilat però no sentenciat.
Després del pas pels vestidors, el Porto ha volgut ficar-se de nou en el partit. En el seu objectiu d'obstaculitzar la creació blaugrana, s'ha trobat amb una ocasió de Moutinho després d'una bona pressió de Cristian. Però el xut del lusità ha rebotat en un defensa culer per fortuna de Valdés.

Precipitació i errors en els dos equips
Villa disparava a les mans de Helton mentre que un xut de Messi no aconseguia superar la defensa rival. Un ràpid contraatac ha deixat a Pere sol davant un rapidíssim Helton que ha aclarit la pilota. Guardiola ha donat entrada a Alexis i Busquets pel 'Guaje' i Adriano.
El partit ha entrat en una fase de precipitació per part de Barça i Porto en gran part pel cansament i el mal estat del terreny de joc. Tot i això, un malentès entre Mascherano i Valdés gairebé ha propiciat l'empat lusità. Per fortuna culer, un atent Abidal ha enviat la pilota a córner.
Alexis l'ha intentat amb una jugada individual però el seu xut ha marxat desviat. Poc abans que entrés Cesc per tenir un major control de pilota, Abidal se l'ha jugat derrocant a Guarín dins l'àrea però el col.legiat ha deixat seguir el joc.

Arriba la sentència
A falta de set minuts Rolando ha deixat al Porto amb deu en veure la segona groga per fer caure Messi en un ràpid contraatac blaugrana. I cinc minuts després arribava la sentència després d'una assistència de mil quirats de Leo per a un Cesc que després de controlar ha batut Helton (2-0, min. 87).
En els minuts finals ha vist la vermella directa un Guarín que portava tot el partit passat de revolucions, mentre que Helton ha realitzat una gran parada per evitar el 3-0 d'Iniesta. Ja no hi havia temps per més. Només per celebrar un nou títol del ja llegendari equip que dirigeix ​​Pep Guardiola.El FC Barcelona ha guanyat la Supercopa d'Europa després de superar a l'Stade Louis II de Mònaco al Porto per 2-0 gràcies als gols de Leo Messi i Cesc Fàbregas.

En els minuts finals ha vist la vermella directa un Guarín que portava tot el partit passat de revolucions, mentre que Helton ha realitzat una gran parada per evitar el 3-0 d'Iniesta. Ja no hi havia temps per més. Només per celebrar un nou títol del ja llegendari equip que dirigeix ​​Pep Guardiola.

Escrit Publicat el 26/08//2011 a les  23:00