Trieu l'idioma en que voleu veure aquest bloc.

dijous, 8 de setembre del 2011

Guardiola rep la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya.


Josep Guardiola durant el discurs       / FOTO: Pere Puntí - MD
L'entrenador del FC Barcelona ha estat distingit pel Parlament de Catalunya per la seva brillant trajectòria com a esportista.
Héctor Coca, Ángel Pérez Serrano 2011.09.08 19:52L'entrenador del FC Barcelona, ​​Josep Guardiola, ha rebut de mans de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya en la categoria d'Or
A la sala auditori de l'hemicicle català s'han congregat les màximes autoritats de la classe política catalana, del FC Barcelona, ​​així com la família i amics de l'homenatjat.
El lliurament ha estat precedida pel discurs de dos grans amics del tècnic blaugrana, Evarist Murtra, exdirectiu del Barça, i Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya, així com la lectura d'un missatge del cineasta David Trueba.
Murtra ha destacat que "Pep és la dignitat en majúscules, per a ell el fi mai justifica els mitjans", i ha afegit que "és un català universal i si seguim el seu exemple no hem de patir perquè mai ens passés res dolent".
Un dels moments més emotius ha arribat després de les paraules de Terribas. La periodista ha repassat la carrera de Guardiola, des dels seus inicis fins a l'actualitat, citant molts dels que han estat partícips de la seva història i ha acabat dient-li al seu 'amic' Pep que "tant de bo et quedis sempre amb nosaltres, però si algun dia te'n vas, que et guiïn les estrelles ", unes boniques paraules que han deixat visiblement emocionat al tècnic.
La cantant Nina, ha amenitzat l'acte cantant el poema "Solstici", del poeta català Miquel Martí i Pol, i tot seguit s'ha procedit al lliurament del guardó.
El de Santpedor ha pronunciat un discurs molt sincer en el qual primerament ha agraït les paraules dels seus companys comentant que "si l'elogi debilita, estic fos per tot el que han dit sobre mi".
Guardiola ha volgut treure el mèrit afirmant que "jo vaig ser elegit per entrenar el Barça i el mèrit és de qui em va triar, i aquesta ha estat una molt bona manera d'afrontar la meva professió", una professió de la qual ha dit "estimo el meu ofici , tinc passió i l'adoro. Valero Rivera em va dir un dia: el Barça ens fa bons a tots i això és una cosa que m'ha acompanyat sempre i em fa veure el privilegiat que sóc ".
Durant el discurs ha fet una petita confessió als presents: "Abans de cada partit vaig a 'Can Barça' (en referència al Camp Nou), sota al soterrani i em tanco en un despatx que m'he arreglat per a mi, em poso dos o tres DVD sobre el rival a qui ens enfrontem, agafo paper i boli i prenc notes. És llavors on arriba un moment 'acollonant' que dóna sentit a la meva professió i és quan m'adono que ja ho tinc, que he trobat la clau per guanyar ".
En relació a aquest últim instant ha aclarit que no és la fórmula secreta perquè no sempre guanyen, però que encara així "és el meu moment i és pel que estimo la meva professió".
L'entrenador del Barça ha comentat també que "jo no vull ser exemple de res, jo només vull fer l'ofici que estimo, de la millor manera possible, i intento ser un bon amic dels meus amics, un bon fill, un bon company de la meva companya (en referència a la seva parella Cristina) i sobretot un bon pare ".
En les seves últimes paraules Pep ha afirmat amb rotunditat que "és un honor rebre aquesta distinció" i ha llançat un missatge patriòtic: "Si treballem dur som un país imparable".
Per finalitzar la ronda de discursos, Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, ha exalçat els valors de Guardiola, definint-lo com una persona "íntegra, sana, referent i un exemple per a Catalunya".
L'acte ha conclòs amb el cant d'Els Segadors ', himne nacional de Catalunya.



Vídeo del discurs complet de Pep Guardiola desprès de rebre la Medalla d'Or del Parlament de Catalunya.

de: http://www.mundodeportivo.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resultats de Fútbol.

La Quiniela 1x2

Que podem veure avui a la Televisió.

El temps que farà a Malgrat de Mar.