Trieu l'idioma en que voleu veure aquest bloc.

dijous, 18 d’agost del 2011

¡¡Supercampions!!

Messi salva al fútbol.

El Barça va aconseguir el primer títol de la temporada en derrotar 3-2 al Reial Madrid gràcies a l'extraordinària actuació, una vegada més, de Leo Messi, que va sobresortir en una primera part de gran joc per part dels dos equips però que es va transformar en un camp de batalla en la segona meitat.

Tot i estar a principis de temporada, amb el que això suposa en els estats físics i el ritme d'uns i altres,-el Barça ha estat en tot moment un punt per sota del Madrid-, el joc desplegat al Camp Nou a la primera meitat va deixar molts detalls de qualitat per part dels dos equips, un gran espectacle. El millor potser dels sis clàssics d'aquest any. Llàstima que en la segona part el Madrid s'encarregués que no es repetís i fomentés que es tornés a viure l'ambient crispat de la fase final de la temporada passada.
El Madrid mossegava dalt, però Messi és molt Messi
Mourinho va ser valent i va deixar de banda la garreperia mostrada la passada temporada per sortir a per totes des del principi. Col.locar una línia de pressió molt amunt, dificultant la sortida de la pilota del Barça i impedint que Xavi, Iniesta i Messi poguessin jugar còmodes. Sense pilota, el Barça és menys Barça. I el resultat va funcionar al principi. Una ocasió només començar i la por al cos del Barça.
La tàctica, arriscada, tenia un gran inconvenient: quan el Barça superava aquesta línia i aconseguia esquivar les cames dels jugadors blancs,-una altra vegada es van emprar amb molta duresa-, el perill arribava a la porteria de Casillas. I així va arribar el primer gol del partit. Messi va recollir una pilota a prop del centre del camp i amb una passada magistral va trencar tota la línia defensiva habilitant a Iniesta, que va culminar l'obra d'art amb un toc subtil sobre el porter.
Reaccionar el Madrid, no disposat a baixar els braços, i ho va fer amb un gol semblant al segon aconseguit en el partit d'anada. Córner mal defensat que va finalitzar amb un xut que va rebotar en Cristiano Ronaldo i es va colar a la porteria de Valdés.
1-1 i tot seguia igual en el camp. La pressió blanca assortia efecte amb les imprecisions dels blaugranes, amb la defensa molt enrere, i gràcies a això van arribar dues bones ocasions blanques, una de Cristiano i una altra de Ozil, que va desbaratar un fantàstic Valdés. De fet, va ser mèrit del porter, Abidal i Mascherano que el Barça aguantés el tipus enrere i no sortís golejat.
Passat aquest sot, el Barça va respirar una mica. Va superar la pressió del Madrid a tres quarts de camp i per fi es va poder veure a Xavi combinar amb Iniesta i moure la pilota d'un costat a un altre. Messi va tenir el gol davant Casillas en el 36 ', però no va ser fins a l'últim minut de la primera meitat quan tornaria a posar-se per davant el conjunt culer.
Córner favorable als blaugrana, cop de taló de Piqué dins l'àrea i Messi, demostrant com és de bo, supera Casillas amb un toc suau per sobre per marcar el segon. L'enèsima demostració que Leo Messi és el millor jugador del món. Sense cap dubte.
Agressiva segona part i empat de Benzema
Tot el bon joc i la intensitat del primer temps es va tornar en cansament i agressivitat només tornar del descans. El Madrid, de la mà (i el braç) de Pepe especialment, va tornar a emprar la duresa amb massa facilitat i les passades i gols es van substituir per entrades i jugadors a terra.
Tot just un tir d'Iniesta en el minut 65 i un remat franc de Sergio Ramos de cap van trencar la tònica del joc parat en la segona meitat, en què el Barça va acusar especialment el pobre estat físic amb el qual ha arribat a la Supercopa.
Els entrenadors van fer canvis,-entre ells va arribar el debut de Cesc-, i enmig del caos, va arribar l'empat del Madrid. De nou un córner mal defensat pel Barça va permetre que Benzema rematés a plaer des de dins l'àrea petita.2-2 i el partit s'apropava irremeiablement a la pròrroga. Però en els pitjors moments és quan apareixen els millors i allà estava Messi per resoldre el partit i donar el primer títol de l'any al Barça. Passi de Cesc a Messi, l'argentí obre a Adriano i el centre d'aquest el torna a rematar Leo al fons de la xarxa.Va ser la sentència del partit en l'esportiu, perquè després va arribar una lamentable tangana final provocada per una duríssima entrada de Marcelo sobre Cesc. Espectacle lamentable que va acabar amb les expulsions també de Villa i Ozil i l'agressió de Mourinho a Tito Vilanova ficant-li el dit a l'ull. Un final trist per al que havia estat una eliminatòria igualada i jugada de tu a tu.