Trieu l'idioma en que voleu veure aquest bloc.

dimarts, 13 de setembre del 2011

Caviar europeu.

Guardiola mantejat desprès d'haver guanyat la Champions
a Wembley aquest 2011
Roger Bogunyà
La Champions League arrenca aquest dimarts (20.45 hores, TVE, Catalunya Radio i R@dio Barça) amb un partit per a gurmets. El vigent campió d’Europa comença la defensa del títol contra un històric, l’AC Milan, que ha recuperat el tron a Itàlia.
És l’estrena perfecta. Un inici espectacular. La Lliga de Campions 2011/12 arrenca aquesta nit amb un plat fort. S’enfronten el FC Barcelona, el vigent campió de la competició, i l’AC Milan, el segon equip d’Europa amb més trofeus continentals. El duel reuneix tradició, cracs i una aposta conjunta pel futbol d’atac. En aquest context cal afegir-hi l’escenari, un Camp Nou que presentarà un aspecte de luxe. En joc estan els tres primers punts del grup H i, sobretot, un munt de prestigi europeu.

Cinc anys, quatre Champions

Barça i AC Milan no s’enfrontaven a la competició des de la temporada 2005/06
, quan una igualadíssima eliminatòria de semifinals va permetre al conjunt blaugrana classificar-se per a la final de París gràcies a un gol de Giuly. Des d’aquella doble cita de fa cinc anys, el FC Barcelona ha sumat tres Lligues de Campions (05/06, 08/09 i 10/11) i els italians una més (06/07). És a dir, s’han repartit quatre de les últimes sis edicions. Des de llavors, però, moltes coses han canviat a tots dos equips.

Piqué i Alexis, úniques absències locals
Per començar, la majoria de jugadors. Els Ronaldinho, Eto’o i Deco han estat substituïts pels Villa, Pedro, Cesc i companyia. Tampoc hi eren llavors Piqué i Alexis, les úniques absències locals per a aquest primer matx. El conjunt rossonero també ha patit canvis. Ja no hi són Xevtxenko, Kaká o Pirlo, traspassat aquest estiu a la Juventus. En canvi, Nesta i Seedorf encara hi són, així com Gattuso i Inzaghi. Aquests dos últims, però, es perdran el partit per sanció i decisió tècnica, respectivament. Tampoc jugaran Mexes i Flamini, mentre que Robinho i Ibrahimovic han causat baixa d’última hora. Pato i Cassano, doncs, queden com la principal amenaça visitant.

Dinàmiques oposades
Més enllà dels jugadors, en aquests cinc anys han canviat també les dinàmiques dels uns i dels altres. El Barça ha viscut els millors anys de la seva història, mentre que l’AC Milan ha hagut de patir fins a set anys sense aixecarl’Scudetto (del 2004 al 2011). Precisament aquesta darrera temporada, de la mà de Massimiliano Allegri, ha recuperat el tron a la Serie A, un reconeixement que fa justícia a la història de l’entitat i un senyal, evident, que l’AC Milan truca novament a la porta dels més grans d’Europa.

de: http://www.fcbarcelona.cat/web/catala/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resultats de Fútbol.

La Quiniela 1x2

Que podem veure avui a la Televisió.

El temps que farà a Malgrat de Mar.