Trieu l'idioma en que voleu veure aquest bloc.

dijous, 25 d’agost del 2011

Al Barça li poden tocar Milan, City y Borussia.




El Barça surt com a cap de sèrie en un sorteig que amaga rivals potents en els bombos dels modestos.

El Barça coneixerà avui dijous els seus primers rivals en la seva nova aventura europea, la d'intentar revalidar la Champions de Wembley. Defensar la Copa d'Europa, un desafiament inabastable des de 1990, passa per superar una fase de grups que es sortejarà aquesta tarda (17.45 hores) al Fòrum Grimaldi de Mònaco i que pot posar l'equip de Guardiola en un escenari temible: si les boles són capritxoses, el Barça entraria en el grup més fort de la història de la Champions, al costat de Milan, Manchester City i Borussia Dortmund. Un històric, un equip cridat a aconseguir grans cotes i el campió de la Lliga alemanya. Impossible concebre un aperitiu més contundent.

Però només és una possibilitat entre la infinitat d'opcions que ofereix el sorteig. La dinàmica és similar a la de temporades anteriors: quatre bombos amb vuit grups cada un, repartits en funció del coeficient de cada club, segons el seu rendiment europeu en les últimes cinc temporades. El Barça queda aparellat amb un rival del bombo 2, un altre del bombo 3 i un altre del bombo 4, el que agrupa els equips més humils de la competició. A favor del Barça juga el fet que en el bombo 2, el que teòricament agrupa els possibles rivals més potents, ja apareixen dos equips espanyols, Vila-real i València, contra els que no podrà enfrontar-se.

Les sis opcions restants ofereixen possibilitats per a tots els gustos: el Milan, campió del 'Scudetto ¿i amb Zlatan Ibrahimovic com un dels jugadors de referència (el suec no s'ha enfrontat al Barça des que va abandonar entre retrets al Camp Nou), el Olympique de Lió (que ahir a la prèvia va patir per deixar fora a un clàssic de les últimes temporades, el Rubin Kazan), el Xakhtar, un altre vell conegut, el Benfica de Nolito, Capdevila i Saviola, el CSKA de Moscou o l'Olympique de Marsella.

Superada la segona urna 2, el camí es suavitza, encara que amb matisos: en el tercer esglaó apareix el Manchester City, campió de la Copa anglesa. La seva actuació en les últimes campanyes europees el relega al tercer esglaó del sorteig, però per pressupost i plantilla podria aparèixer sense massa problemes en el grup de caps de sèrie. 'Kun ¿Agüero, Silva, Tévez, Nasri o Touré donen brillantor a un planter que aspira a arribar molt lluny. Al costat del City, en el bombo 3 conviuen històrics que intenten recuperar els seus millors dies (Bayer Leverskusen, Ajax) amb equips com el Basilea suís o el BATE Borissov bielorús, que a última hora van pujar un esglaó en les urnes UEFA.

També apareix el campió de la Lliga francesa, el Lilla, encara que ha perdut a un dels seus millors jugadors, Gervinho, nou reforç de l'Arsenal.

El campió de la Lliga alemanya, el Borussia de Dortmund és sens dubte el major perill del bombo 4. El conjunt entrenat per Jürgen Klopp ha perdut a un dels seus valors, Sahin, però manté el bloc i promet donar guerra en una competició que ja va guanyar contra pronòstic el 1997. També el Nàpols, golejat al Gamper dilluns passat (5-0) part des del grup 4. De la resta d'equips que conformen l'última urna, el Barça no hauria de preocupar en excés: figuren el campió de Romania (Otelul Galati, un desconegut amb un palmarès gairebé inèdit), Bèlgica (Racing de Genk) i Croàcia (Dinamo de Zagreb, de retorn a la Champions dotze anys després). L'equip més curiós dels 32 en joc és sens dubte el Viktoria Plzen de la República Txeca, sorprenent campió del seu país, un club que ha canviat set vegades de nom des de la seva fundació el 1911, que juga per primera vegada la Champions i que està format en exclusiva per jugadors txecs i eslovacs.

El Barça segueix sent l'equip més temible del sorteig. Els seus 24 possibles rivals creuen els dits, com ahir va expressar Luciano Spalletti, entrenador del Zenit de Sant Petersburg. "Reso a Déu perquè no ens toqui el Barça", va comentar ahir.

L'Arsenal no falta a la cita després de superar l'Udinese en la prèvia

El exequip de Cesc Fàbregas va guanyar la partida a l'ex equip d'Alexis Sánchez. L'Arsenal va guanyar al camp de l'Udinese (1-2) i va confirmar la seva presència en el primer bombo del sorteig, el que inclou als caps de sèrie de la Lliga de Campions. Si hagués caigut eliminat l'equip londinenc, el gran beneficiat ha estat el Xakhtar Donetsk, que per coeficient UEFA hauria entrat en el primer bombo, evitant així als rivals més forts del continent.

L'Arsenal no va estar fora de l'eliminatòria en cap moment, encara que va començar perdent per un gol de Di Natale. Després, els gols de Van Persie i Walcott, a més del penal aturat per Szczesny a la segona part, classificar l'Arsenal per a una nova edició de la Champions. També torna el Benfica, que es va desfer sense massa problemes dede: l Twente.

de: http://www.sport.es/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resultats de Fútbol.

La Quiniela 1x2

Que podem veure avui a la Televisió.

El temps que farà a Malgrat de Mar.